18:30

Hyllie IK

Referat: AIF Barrikaden - Hyllie IK

Startelva: (4-4-2) Mark – Frmas, Martin, Alex (framöver den enda Alex sedan den andra dessvärre flyttat till Stockholm så nu slipper vi använda diverse mindre lämpade benämningar för att skilja dem åt), Marcus – Christoffer, Patrik, Johan Ahl, Björn – Mike Otojaeri (Nyförvärv), Anders

Avbytare var Max som kom in som mittback efter en halvtimme och spelade i den positionen tills han blev utbytt en knapp kvart före slut (och därmed bara var inne på ett baklängesmål som tillika var ett självmål!), Josef som likaledes kom in efter en halvtimme, i hans fall som vänstermittfältare, en position han spelade vidare i matchen ut, Olle som kom in som högermittfältare där han spelade matchen ut, Henke som spelade de sista 40 minuterna som mittback och slutligen Eshagh som spelade sista halvtimmen som vänsterback.

Tillställningen blev på många sätt helt bisarr. Hyllie, var väldigt bra redan när vi mötte dem borta i år och när de nu förstärkt med ytterligare 4 startspelare från det A-lag som är ett topplag i div 4 så blev det så att medan de satte högsta fart från början med ett virvlande bolltempo, många långa och snabba löpningar och exakta långpassningar så verkade vi bli helt tagna på sängen och med några undantag mest tittande på när det ena målet efter det andra trillade in bakom Mark. Att vi hade en helt nykomponerad backlinje gjorde det ju inte precis lättare för oss.

Efter bara drygt 4 minuter hade de hunnit med två mål. De gjorde sen ett 10 min långt uppehåll i målproduktionen vilket fick en att börja hoppas att vi skulle kunna komma med i matchen igen men oj vad vi bedrog oss. Mellan 14:e och 18:e min gjorde de tre nya friska mål och efter ytterligare två i den 25:e och 31:a min hade de alltså hunnit med hela 7.

Det betyder dock inte alls att vi var utan chanser under denna period. Faktum är att vi var ytterst nära att ha kvitterat till 2-2 redan efter 7 ½ min!! Bara 1 minut efter deras 2-0-mål så reducerade vi när Mike, framspelad av Patrik via en motståndare, rundade målvakten innan han säkert lade in bollen. Sedan dröjde det alltså bara ytterligare cirka 2 min innan Christoffer hade en nick i ribban. Även senare i halvleken hade vi ett antal bra chanser varav vi satte den sista minuten före paussignalen. Det var åter Mike som var målskytten efter assist av Anders.

Andra halvlek skulle bli helt annorlunda. Visserligen hade vi hjälp av ribban vid ett tillfälle och stolpen vid ett annat och visserligen gjorde Mark en mycket fin räddning på en straff men det var ändå starkt att hålla nollan tills bara 10 min återstod. Att som ledare i Hyllie efteråt bara skylla den nu uteblivna målproduktionen på att de lade av motsägs helt av att Hylliespelarna var väldigt frustrerade och började gnälla på vart och vartannat domslut.

Spelmässigt var det nu riktigt jämnt och även vi skapade en del bra chanser under denna period med bl.a. en hårresande miss från helt ostörd spelare från ett läge nära mål.

Sista 10 minuterna tog målproduktionen fart igen. Den inleddes med ett oturligt självmål från vår sida. Strax efteråt var det vår tur att göra mål när Mike drogs ner i straffområdet och Patrik lika stensäkert som han brukar när han får chansen satte straffen.

Målproduktionen avslutade sen med ett långskott av Hyllie i den 86:e min vilket alltså innebar att slutresultatet skrevs till 3-9. Och det förtjänar än en gång påpekas att det inte är jättekonstigt att ett lag med dryga hälften från en A-lagstrupp som ligger i toppen på fyran mot ett reservlag med visserligen tre klara A-lagsspelare, men som f.n. dessvärre håller till i bottenregionen av femman, slutar med ganska stora siffror. Hyllies spelstil passade inte heller oss. Man flyttade hela tiden bollen snabbt vilket innebar betydligt färre närkamper än som är vanligt för oss och just dessa är ju vår allra bästa gren.

Trots den synnerligen rättvisa storförlusten sett till hela matchen fanns det ändå en hel del positivt att ta vara på.
Inledningen var såklart katastrofal men den sista timmen spelade vi faktiskt 2-2 och inte minst moraliskt är det fantastiskt att kunna mobilisera så mycket kämpaglöd att vi förmådde påverka matchbilden ganska ordentligt. Vi skapade mycket mer framåt än på länge (Mike såg ut att vara en riktigt bra förstärkning) och det defensiva spelet som redan förbättrats efter den inledande chocken fick en riktig boost med Henkes inträde i matchen 10 min in på andra halvlek. Han var fantastiskt bra!

Statistik: Hörnor: 4-4 Avslut på mål: 9-20 (!!) Avslut utanför: 6-2